marți, 28 februarie 2012

Dunarea si porcii ei

O zi frumoasa, o zi in care ne intalnim trei pasionati ai Dunarii si punem la cale o iesire cu barca. Locurile vizate erau de aceasta data unele virgine, departe de galagie, manele, departe de lumea mondena, asa cum imi place mie sa-i spun. Vroiam liniste! Am pus la cale totul cu o foarte mare minutiozitate si in cele din urma am ajuns si la ”garla”.
Ne-a luat cam jumatate de ora pana am dat barca jos de pe masina, am montat motorul, am facut planul de atac.
Odata ajunsi in barca parca nimic nu se mai auzea. Motorul de 5 cai parca torcea mai frumos decat galagia de pe malul pierdut in demarajul barcii.
Ne indreptam catre acele locuri miraculoase, locuri in care se aude doar propria respiratie.
Dar cum sa ajungem la ele fara un om care bate acele locuri aproape zilnic? Noi ii spunem  “GHIDUL”! Nelu ”(Ghidul),” este unul din oamenii nostrii de incredere. Este un tip foarte comunicativ, la locul lui dar toate pana la locurile lui de pescuit. Nu ar da  “din casa” nici in ruptul capului. Cel mai greu este sa-i castigi increderea dar daca reusesti te va duce in locuri de pescuit, poate nici la televizor vazute. Ghidul…..
De acesta data am fost pe Dunare cu scopul de a prinde ceva salai sau stiuci. Mai degraba stiuci ca deja era perioada stiucii. Am ales un loc doar pentru mine, dupa care fiecare s-a dus unde l-a taiat capul. Personal, am incercat toate nalucile posibile avute la mine, voblere, linguri oscilante, rotative, twistere mici si mari, sidef si portocalii…. etc-etc.
Nu am avut parte de nici un atac, spre deosebire de prietenii mei care au reusit sa pacaleasca doi strapazani si o frumoasa stiuca. Respect pentru ei!!!
Totusi, am reusit sa capturez si eu ceva. Am capturat niste imagini pe care poate o data in viata ai ocazia sa le captezi in natura. Doar tu si cu ele.
Este superb, ca in linistea in care stai afundat, sa urmaresti cursul naturii, si cum incep dintr-o data sa se miste toate pe langa tine, asta daca respecti natura si nu o deranjezi.
Sa va zic: in timp ce stateam un pic camuflat, am inceput sa vad valuri pe Dunare, dar nu se auzea absolut nimic, nici un motor, nimic-nimic! Cand ma uit mai atent, vad o familie de porci mistreti ce se indrepta exact catre mine. Erau deja pe la jumatatea canalului cand i-am observat, si in agitatia mea de a scoate aparatul foto, m-au depistat! Au facut imediat cale intoarsa! Am reusit totusi sa surprind cateva cadre din care unul mai bun, pe care am sa-l atasez mai jos impreuna cu una bucata stiuca punctabila prinsa de ”norocosul “zilei, Doru.
Acum, sa fiu si eu un pic carcotas voi spune: eu am prins stiuci, dar voi poze cu porci mistreti ati mai facut la pescuit?
Mai in serios, mai in gluma, ca tot a venit vorba de porci, sa nu uit sa va zic de “porcii “ de braconieri bulgari, care desi braconau in apele noastre, mai aveau si tupeul sa vina la noi cu sacul de stiuci spre vanzare. Tupeul a atins apogeul atunci cand au spus pretul in euro, desi nimeni nu ii intrebase nimic. Ma si gandeam: noi eram trei si aveam o sakura, un shimano, un lamiglas si restul rucsaci. Ei erau patru intr-o barca si aveau la ei setci , o drujba si o arma de vanatoare. Oare cine era mai avantajat? Unde mai este legea? Mai exista oare lege sau trebuie sa o facem chiar noi? Imi aduc aminte totusi ca fiind o zi frumoasa, cu exceptia porcilor de braconieri.
A fost o zi superba, cu multe lucruri noi, rasete, liniste, deconectare, o zi la care multi viseaza!
                                   
                                                                            familia de porci mistreti
 "ghidul" ne pune fraiele barcii in mana.... prietenul meu este fericit ca "paseste in locurile ghidului" cu viteza maxima.. .Dreapta ghidul, stanga Doru pescaru

stiuca lui Doru




                               Printre altele, am gasit o "chestie" care mi s-a parut interesanta si am fotografiat-o!
                            Va las pe voi sa savurati imaginile cu .... "steluta mea", in limbaj popular, ciulinul de balta


Fire intinse!