sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Pescuit in ianuarie



 11ianuarie 2011. Ora 07a.m.

  Vorbim la telefon si ne intalnim. Fiecare avea la el doar echipament de stationar, plus o gramada de dorinte: sa-mi traga sa sara bambina, sa dea jos cu feeder-ul, nu vreau decat vreo patru-cinci mari etc.
 Prin urmare, dupa intensa nadire, am fost rasplatiti cu patru carasei, din care unul a cantarit  510 gr. Si cu asta am aratat ca se prinde si iarna peste pe baltile cu plata "fara potential in acest anotimp"
 Tin sa mentionez ca nu sunt adeptul baltilor particulare dar cu toate astea nu fac rabat daca sunt invitat. Simt o provocare imensa, si stiu ca sunt capabil sa fac fata oricarei situatii.

Pozele nu fac decat sa vorbesca de la sine.....





Nu am plecat bine de la balta catre casa, ca vorbeam in masina: ce bine ar fii daca maine am mai trage o "rafuiala" pe la un biban. Sa schimbam stilul....., cand cineva ma suna: ce zici maine de un Olt cu barca? Zis si facut.
Ajung acasa. Anunt sotia ca plec dimineata din nou, la care primesc in loc de raspuns un puternic sunet acustic: iiiiaaaaaaarrrrraaaaaaaa pleci? Iara faci casa plina de namol? Sa-ti duci dr.cu barca asta ca nu o mai suport.....!
Am inghitit in sec cateva secunde stiind ca are dreptate, dupa care am inceput usor-usor sa-mi scot accesoriile, timp in care tot o mai  "lalaiam" prin casa.
Ma bag in pat si in loc sa adorm, am inceput sa vad tot felul de atacuri, intepeturi, driluri, etc-uri d"astea pescaresti, pe care doar un pescar le poate intelege.
Dupa aproximativ trei ore de "imaginatii", ma dau jos din pat, anulez soneria telefonului si incep sa fac ture prin bucatarie. Ajung si prietenii mei, si fugim catre locul cu pricina (Olt).
Odata ajunsi incepem aceeasi poveste: unde este aia?, unde este batul, mulineta? Dar intr-un final gasim tot ce ne trebuia si plecam pe balta.
O balta linistita, multe rate, gaste salbatice, lebede. Mai sunt si alte vietuitoare pe acolo, dar nu sunt in masura sa dau detalii despre ele in clipa de fata:))
Ajungem cam dupa jumatate de ora in locul vizat, si am zis: biby! Asta sa fie pe ziua de azi!
Chiar asa a si fost! Cand dadeam de bancul cu bibani, luam unul dupa altul, dar si cand cautam bancul..........
A fost ceva de genul: prindeam zece minute si colindam dupa ei doua ore:))
 Dar cu toate astea am fost rasplatiti cu vreme frumoasa, aventura, si bibani de pana la 25 centimetri bucata (foto mai  jos).
Suntem in ianuarie, si inca prindem peste ca primavara..... Ceva se intampla! Imi aduc aminte ca acum ani de zile, in luna ianuarie ma dadeam pe gheata bine de tot...

Eh! Hai sa vedem partea buna a lucrurilor si sa pun si o poza de la cele scrise mai sus:

        
Nu vreau sa fiu condamnat dar........
Fire Intinse!

2 comentarii:

  1. saracu caras bubos :( , dar ai vazut ce viteaz îi? :D

    RăspundețiȘtergere
  2. carasul ca si carasul,apogeul a fost la biban....pozele cu marlite nu le-am mai pus....

    RăspundețiȘtergere