joi, 1 martie 2012

La oblete pe canalul cu apa calda

Si iarna se poate prinde peste. Pe canalul cu apa calda de langa Craiova, zona Isalnita, iarna este nebunie de pescari. De ce? Pai acolo se canalizeaza toti pestii din zona din cauza apei calde iesite din termocentrala. Apa are ca scop racirea turbinelor imense, ce prelucreaza  “caldura" pe multi bani ai locatarilor din Craiova. De acest lucru profitam la maxim noi, pescarii.
Pe canal se pot prinde foarte multe specii de pesti, cam tot ce este in Jiu de regula. Se poate prinde: somn,avat, clean, stiuca, mreana, scobar,caras, crap, cteno, ghibort, oblete, salau etc… S-a prins si pastrav dar foarte rar. De regula se prinde clean, oblete, mrenuta si caras. Pescarii mai iscusiti reusesc adesea sa prinda morunas si scobar.
Cleanul de regula se prindea bine la vobler, dar de cand asa zisii pescari au descoperit ficatul de curcan, este macel. Imi aduc aminte ca acum cativa ani, prindeam clean la vobler sau rotativa de nu aveam timp sa bag o tigare, acum acest lucru s-a intors impotiva noastra. Trebuie sa bagam un pachet de tigari sa vedem un clenisor la deget!
Din an in an pescarii incep sa improvizeze, apar cu fel de fel de accsorii (parasute, televizoare etc….) in speranta ca vor fi mai avantajati numeric fata de ala cu voblerul. Pacat! Asa nu fac decat sa reduca la maximum placerea de a pescui. Toate aceste lucruri murdare facute de ei le vom resimtii foarte curand!
Sa revin, am vrut sa arat ca nu ocup un loc de pescuit degeaba cum fac multi alti  “pescari”
La ora 14 am ajuns pe canalul cu apa calda. 99 % din locurile bune erau ocupate asa ca ce era mai nasol am ocupat noi. Noi, doua persoane pasionate de pescuit. Pescuit de orice fel, dar sportiv. Am intins o prajina de 4.5M , si am facut un nor de nada.
Am folosit un fir de 0,10mm si un carlig de 16. Pe carlig am pus viermisori si bobita de mamaliga.
Credeti-ma, dupa jumatate de ora deja o multime de ”pescari” ne dadeau tarcoale…. Dar cu ce dati in carlig, dar de ce nu ne spuneti si noua? Bla-bla-bla. Adica noi, dintr-un loc amarat putem face sa iasa un pestisor, iara voi din locuri consacrate, sunteti virgini in pescuit?
Efectiv tarcoalele lor parca ne dadeau putere. Am ajuns la un moment dat,in cca trei-patru ore, la obletele cu nr 100. Am zis stop! Gata! Suficient! Am inceput sa strang batul, si in timp ce desfaceam firul de la varf, hop si un amic pescar pe locul nostru.
Super! Noi prinsesem! El nimic! De ce oare? Pai cum sa vi la oblete cu fir de 0,25 si pluta din cocean? La obletele pe care il mai avem noi acum, cu cat esti mai finut cu atat esti mai rasplatit!..
Ma rog….. am strans si am plecat de acolo, dar nu inainte de a face doua-trei poze, asta asa ca sa-l ofticam si mai rau J. Acum sunt sigur ca daca am sa ma mai duc si maine pe acel loc, sigur am sa-l gasesc ocupat de oamenii ce au fost martori.
Totusi, sunt sigur ca daca iti pui un pic mintea la contributie si stii cum sa-ti atragi pestele pe vad, pot fii 1000  pe langa tine ca tot tu esti castigatorul. Cel putin eu asa m-am simtit in aceasta mini-partida de pescuit.








  Fir intins!

7 comentarii:

  1. cate bidoane ai scurs la obletii aia?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. De mai multe ori am vazut pescari asezati pe locuri CONSACRATE si...... degeaba.Poti sa i pui in mana cel mai super bat,fir,pluta ca problema e la cotorul unditei.Tu printre pescari ti ai castigat un renume alergand pe malurile baltilor si experienta se vede si ma bucur ca ne mai inpartasesti si noua cate ceva .
    RESPECT si la mai multe partde reusite si cine stie poate si noi invataceii o sa ne depasim profesorul odata.;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bre am citit eu bine sau ai zis 2 AM ???? pai tata atunci nu iti trbuiau bidoane de bere ... ci clodire cu esenta mult mai tare :))) mane imi facusi pofta al draq de mult de un pescuit :) ...daca imi trece picioru ... poate facem o partida.
    Pana atunci ... stii cum se zice ... sau lasa iti zic personal :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mihai,ai citit bine.Eu am gresit!Se mai intampla:))
    Sper sa-ti treaca cat mai repede piciorul,il luam si pe Tazu si facem o iesire obligatoriu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Dar vaiii ce comoara. Respect, ejti pescarul Nr.1 din cartier :).La Bistret am un fost coleg la frontiera cand te mai deranjeaza braconierii dai un tel si ii rezolvam.Vreau si eu la stiuca pe viitor...

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar vaiii ce comoara. Respect, ejti pescarul Nr.1 din cartier :)
    Cand deschizi gura si vorbesti de obicei te auzi.Daraici cand te ascunzi in spatele unui nick e usor sa cotcodacesti de la taste.Oare sa inteleg ca e o ironie,prostie sau ai postat de dragul de a posta?
    respect(oare l meriti?)

    RăspundețiȘtergere