luni, 25 iunie 2012

Colt de Rai

                              
                                     Colt de rai! Colt de rai???
Chiar asa, Colt de Rai? Si acum probabil ca va intrebati de ce am si eu un semn de intrebare:
Pai sa explic:
Tot vorbeam cu ai mei amici ca o sa mergem catre acesta balta, sa pescuim, sa facem gratar, sa bem si noi o bere etc-uri dastea, pana a venit o zi in care a fost ziua de nastere a unuia dintre noi. Toate bune si frumoase pana sa ne hotaram unde mergem sa sarbatorim. Si am decis: COLT DE RAI!
Am telefonat, am rezervat locurile si am plecat catre locul cu pricina.
Am ajuns pe balta frumos, am despachetat tot ce se poate despacheta, am pregatit nada, am momit bine si dupa o jumatate de ora a inceput activitatea: peste dupa peste, efectiv parca faceam parte din echipele ce filmeaza ptr canalele de specialitate.
In afara de rutina asta pescareasca , peste dupa peste (ciortan 3-4 kg ) totul era superb: balta, amenajarea, linistea oferita, curatenia, inclusiv scrumierele din inox puse pe malul baltii, discretia proprietarilor. Superb! Frumos! Merita cu varf si indesat denumirea: Colt de Rai! Chiar este un Colt de Rai!
Sa vedem si semnul intrebarii de unde vine!
Colt de Rai? Totul a fost frumos, pana am vorbit cu paznicul  “sef” si i-am zis ca eu nu o sa pescuiesc noaptea, deci ca nu platesc pentru noapte. Dupa un pahar de whisky totul a fost ok!
A doua zi, ii readuc aminte ca nu am pescuit noaptea, doar am stat si m-am uitat la stele (era doar treaba mea atata timp cat nu pescuiam). Primesc raspuns: ai dreptate, nu ai pescuit, dar ai tinut locul ocupat, loc ce puteam sa-l folosesc cu alti pescari. Si eu intreb………: pai nu puteai sa spui asa de aseara? Raspuns: ba da! Dar ce sa facem? Poate am uitat! Sa privim si mai departe, pestii veneau unul dupa altul incat administratorii se intrebau: astia braconeaza? Nu! Prindeam crapii baltii doar la viermisori, nu cu  “bile” , pop-up-uri sau alte chestii pescaresti. Poate sunt cate o data cam acid in ceea ce scriu dar imi place sa scriu ce gandesc, ce simt si mai ales sa expun ceea ce-mi ramane in suflet, parerea mea! Parere ce nu o pot impartii cu nimeni! Este a mea!
Ma intorc acum la paznic, nu dau nume hazliu! Hazliu era el! In fata iti radea si in spate ….. oare sa fie deprindere de  “Colt de Rai”?
Ne-a facut!..... Traiasca familia matale…… cat de mica este lumea asta…. mai mica decat  “colt de rai”!
Oare de ce scriu aceste prostii? Nici eu nu stiu, probabil ca am fost facuti sa inchidem ochii, sa ne prefacem ca nu vedem mojicia.
Hai sa termin cu balacareala: domnule  “paznic” cred ca am fost prea domni cu tine, cred ca administratia nici macar nu viseaaza de ce esti capabil.
Inchid acest subiect, plictisit si cu un gust amar.
Pacat!

                                                       
  
 

4 comentarii:

  1. Citesc aceste randuri si nu ma mai mir deloc.Le am auzit de la atatia pescari dar in alta forma dar cu acelasi continut si mi dau seama ca la misloc e crudul ADEVAR despre aceasta balta ce odata era frumoasa si salbatica dar acu e pompoasa si fara suflet.
    Un sentiment de dezgust ma cuprinde cand astfel de locuri incap pe mana unor indivizi ce vad doar bani in orice client ce le apare pe balta.Un colt de c...t i se mai spune printre cei ce au fost pe aceasta balta si cei mai multi au zis ca nu vor mai calca in veci pe acolo, si cine va merge va trebui sa se inarmeze cu nervi de otel sa poata rezista asalturilor paznicului care cu o regularitate de metronom se infiinteza langa tine sa mai rascoleasca prin lucrurile tale ca poate ai dosit 1 oblete ceva si daca nu ai facut o oricum te va determina sa torni o bardaca de visiki o bere ceva tigari ca doar tu ai iar el are o pofta nebuna sa te ajute cu epuizarea stocului.Daca treci peste astea vei avea mari surprize cand vei pleca pentru ca acolo totul are pret.Daca ai fumat,mers la 1 copac,respirat iar daca mai indraznesti sa mai si dormi.......E SCUMP DOMLE.;))
    Pentru cei cu nervii tari e o balta super unde poti sa tragi o partida buna la crap dar daca vrei sa te relaxezi poate trebuie sa fumezi cucuta sa rezisti.
    Inchid cu sentimentul ca poate se va schimba ceva acolo ,si mi ar placea sa stiu ca patronul are ceva n cap si i va lua masuri cu angajatii de pe mosie.Cu respect pentru pescari si daca am fost prea aspru credeti ma ca nu am fost si a trebuit sa mi cenzurez limbajul ca acest post era plin de puncte si beepuri

    RăspundețiȘtergere
  2. Merg de 2 ani la aceasta balta , sincer sa va spun este o balta magnifica, am cutreierat multe balti in tara aceasta dar ca pescar amator si cautator de liniste , cred ca este visul oricarui ADEVARAT pescar . Cine doreste o adevarata partida de peste si relaxare cu siguranta mergeti la aceasta balta . O recomand cu sinceritate . Fir intins adevaratilor pescari

    RăspundețiȘtergere
  3. Alin, tu mergi la aceasta balta de doi ani dar noi mergem de foarte multi ani. De cand a inceput sa fie administrata a prins si mai mult contur. Super! Problema este cu aia care vin in spatele tau si nu te lasa in pace. Dupa acea partida am fost invitat din nou la acea balta si nu am mai vrut sa merg cu toate ca in doua zile am prins acolo foarte multi crapi...parca dadeam la obleti. Patronul este ok dar PANDARII vai de mama lor..Din cauza lor nu am vut sa mai merg si nu o sa mai ajung pe acolo pana nu se rezolva problema lor. Nu cer decat sa fie oameni si sa isi respecte cuvantul. Fir Intins!

    RăspundețiȘtergere