joi, 27 septembrie 2012

Pe Olt cu strapii


       Dupa o miniexcursie bine meritata am decis sa merg si eu la un pescuit cu prietenii.
Am ales Oltul.Batranul Olt!
Decidem impreuna sa mergem la barajul de la Osica (GRECI) cum ii mai spun unii. De ce? Pai acolo aveam mai multe optiuni: biban, salau, stiuca, avat si ocazional cate un somnotel. Este barajul perfect pentru pescuitul la spinning. Acolo fiecare isi etaleaza gumele, voblerele, jigurile s.a.m.d.
Vorbim de seara si stabilim o ora pentru intalnire, dar acea ora avea sa fie data un pic inainte, ca de fiecare data….
In sfarsit, echipa completa: eu cu  “Tazu”  si  “Piciu”
Plecam in graba cu o ora intarziere si ajungem intr-un final la locul dorit.
Despachetam si  ne gandim sa dam prima data intr-un canalus unde de regula se prinde stiuca. Renuntam rapid vazand ca iarba inca este la ea acasa. Deh, mai trebuie sa venim si peste doua saptamani (tatonam nu alta!).
Ne intoarcem catre masina, schimbam betele, mulinetele si trecem la categoria ”greu.”
De ce zic greu? Pai am ales sa pescuim in turbine unde jigul de 21 gr abia daca batea  “fundul.” Desfac capacul la cutia mea de jiguri, pun unul de 28 gr si testez. Prima lansare a fost de acomodare. La fel si a 50-a (cred.) La un moment dat am decis sa joc twister-ul ceva mai agresiv, cand,o data cu gandul meu am avut si primul atac cu finalizare. Era un biban tare pofticios. Am zis ca asta este: il rupem! Eliberez bibanul in asteptarea  “parintilor lui”.
Inca 2 ore moarte si tatonarea terenului.
Inainte de lasarea intunericului, imi iau inima in dinti si pun un shad de 12 cm MT  cu un capat de 28, si lansez: tronc!! Ceva imi zdrancanea in calcaie. Era primul strap cam la kil. Nu-mi venea sa cred! Mai dau de vreo 3 ori cand, zdranc! Al doilea! Leit! In jumatate de ora am mai reusit sa pacalesc inca doi spre nemultumirea pescarilor ce se aflau in fata mea la cca 50-60m.
Prietenii mei au reusit sa captureze cate un avatel de ins. Le-a mirosit mana a peste cum se spune (eliberarile au fost instantanee).
Cel mai  “nefericit" dintre noi cred ca a fost Piciu, care la o lansare mai fortata a ramas doar cu jumatate de lanseta in mana. Restul …………..
Nu condamn lansarea si nici jigul folosit. Asa a fost sa fie!
Este trist sa vezi cum se intampla asa ceva unui om care stii ca isi doreste sa pescuiasca si nu mai are cu ce, si fara sa poti face nimic sa-l ajuti.
Cu batul de rezerva, Piciu decide sa incerce la clean sau stiuca dar din pacate pentru el, soarele era departe de ai fi prieten. Il culegem dintre stufarisuri si plecam catre casa….
Nu pot sa uit afirmatiile: ”batul meu…..”!!
Il inbarbatez si-i zic: da-l d..cu! O sa ai altul mai bun! Si asa, si-a scos parleala asta!
Drumul catre casa a fost cam plictisitor, unul tacea, unul conducea si altul isi imagina o noua partida. Cu mare placere o sa revin cu acea partida. Unde va fi? Nimeni nu stie!
biby



4 comentarii: